Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- هانیه سلطانپور- درهفته ایی که گذشت شبکه مستند، فیلمی با نام «رقص بر سیم خاردار» از پروژه های ساخت جزایر مصنوعی توسط امارات در خلیچ فارس پخش کرد. مستندی که برای نخستین بار بر گزارشات آمده در خبرگزاری ها در سال‌های گذشته مبنی برقاچاق و صادرات خاک از ایران صحه گذاشت. پرونده‌ای که بازخوانی آن در هرزمانی حایز اهمیت ست:

جزیره سازی‌های امارات متحده عربی از سال ۲۰۰۱ آغاز شده ست و چیز جدیدی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه های  نخل جمیرا، جمیرا، نخل جبل علی و مجمع الجزایر جهان مهمترین این پروژه‌ها هستند. اهمیت موضوع از آن جهت است که این کشور تمام جزایر مصنوعی ساخته شده و درحال ساخت خود را برخلاف رژیم حقوقی حاکم بر دریاها آپارتمان سازی و مسکونی کرده ست. به عبارتی امارات پروژه اسکان و «مردم سازی» را در جزایر مصنوعی دنبال می‌کند.

همزمان با ساخت جزایر مصنوعی امارات متحده عربی در سواحل خود سدهایی با هدف توسعه ساحل به سمت آب و کشاندن هرچه بیشتر سواحل به سمت جلو را هم پیگیری کرده ست. اهمیت ساخت این جزایر  و توسعه سواحل به سمت آب زمانی بیشتر نمایان می‌شود که مساله تعیین مرزهای دریایی و منطقه انحصاری-اقتصادی مطرح پیش بیاید. مرز دریایی در آبهای آزاد به خط فرضی با حداکثر فاصله دوازده مایل از خط مبدا در سواحل هر کشور گفته می‌شود که امکان دسترسی به آبهای آزاد و منابع استراتژیک زیر آب را به آن سرزمین می‌دهد. و منطقه انحصاری اقتصادی نیز به فضای حداکثر ۲۰۰ مایل از خط مبدا ساحلی گفته می‌شود. دولتها در این منطقه از حق حاکمیتی به منطور بهره برداری از منابع طبیعی دریا برخوردار هستند.

اهمیت موضوع زمانی روشن تر می‌شود که درمیابیم کشورهای حاشیه خلیج فارس اهداف سیاسی نیز در پس این پروژه‌ها دارند. سلطان بن سلیم از مدیران پروژه جمیرا در مصاحبه‌ای که سال ۱۳۹۰ منتشر شد می‌گوید سهم امارات در مقایسه با بعضی کشورها به سواحل خلیج فارس کم ست که باساخت این جزایر حالا امارات به ۱۲۰۰ کیلومتر ساحل دسترسی  دارد که اهرم فشار خوبی علیه ایران است. امارات متحده عربی با ساخت جزایر مصنوعی توانسته فاصله خود را با آخرین جزایر ایران در خلیج فارس یعنی جزیره ابوموسی کیلومترها کم کند!

و اما نکته تاسف برانگیز، آمار سازمان گمرک کشور و بررسی میزان صادرات خاک از ایران به کشورهای حوزه خلیج فارس ست. امارات و کشورهای دیگر برای ساخت این جزایر که مسکونی نیز هستند نیاز به خاک مرغوب دارند چرا که امارات از نعمت خاک مناسب بی بهره ست. آمارهای رسمی گمرگ می‌گوید که درسال ۱۳۹۰، ۷۵ هزارتن خاک به ارزش ۷.۵ میلیون دلار ودرسال ۱۳۹۱،  ۱۴۰ هزارتن خاک به ارزش ۲۳ میلیون دلار با کد تعرفه ۲۵۰۸ تحت عنوان صادرات غیرنفتی صادرشده است. اوج صادارت خاک به امارات تحت عنوان صادارت غیرنفتی در سالهای ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد اتفاق افتاد. موضوعی که در آن زمان توسط مدیرکل دفترتوسعه تجارت کشاورزی قویا تکذیب شد اما همزمان سفیر ایران در قطر خبراز انعقاد قرارداد صادرات خاک از ایران به دو حه داد.

تاسف آورتر آنکه می‌بینیم بخش عمده این خاک از روستاهای استان خوزستان  برداشت شده ست. استانی که حالا مردمش به دلایل مختلف از جمله فرسایش خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی  از پدیده گردوغبار در رنج هستند.

از هر سو که به مساله ساخت جزایر توسط شیوخ خلیج فارس می‌نگریم بازنده اصلی ایران است. تغییر خطوط مرزهای دریایی، کم شدن فاصله  میان جزایر امارات و جزایر ایرانی (که امارات ادعای مالکیت بر آن را دارد)، خاکی که از سوی ایران دودستی تقدیم امارات برای تکمیل این پروژه ها شده ست و همچنین خروج هنگفت ارز جهت خرید املاک در امارات توسط ایرانیان، از نتایج چند سال پیاده سازی پروژه های هدفمند جزیره سازی اماراتی ست.

صادرات خاک غنی زاگرس، استان خوزستان و بنادر جنوبی در سالهای تحریم توسط مسئولان به امارات برای ساخت جزایر مصنوعی با هدف فشار بر ایران اگر خیانت و بلاهت نیست پس چه چیزی ست؟! آنهم زمانی که این کشور در حال خرج میلیونها دلار برای حذف نام خلیج فارس از کتب درسی، نقشه های جهان و حتی گفتمان مقامات سیاسی جهان  بوده، هست و خواهد بود!

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۶۴۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسول جعفریان: مبدع اصطلاح کذایی خلیج عربی جمال عبدالناصر نبود/ نوشته‌ی داخل عبای بحرینی برملا می‌کند

ماهرخ ابراهیم‌پور: بزرگداشت «روز ملی خلیج‌فارس» و رونمایی از ارج‌نامه‌ی دکتر محمدباقر وثوقی با همراهی گروه تاریخ دانشگاه تهران، انتشارات نگارستان اندیشه و انجمن ایرانی تاریخ دوشنبه ۱۰ اردیبهشت در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.

دکتر محمدباقر وثوقی، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران است که روز خلیج‌فارس به پیشنهاد او در تقویم ایرانی جای داده شد. او سال‌ها در زمینه مطالعات تاریخی خلیج‌فارس پژوهش می‌کند. همچنین چندین سال در چین و کره مطالعات ایران‌شناسی را دنبال کرد و در همین زمینه آثاری را به چاپ رساند. مطالعات پژوهشی وثوقی در کتاب‌های زیادی ثبت شده از جمله «اطلس تاریخ بنادر و دریانوردی ایران» که به عنوان کتاب برگزیده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی شناخته شد.

جعفریان: عرب‌ها از سال‌ها قبل دنبال مسئله‌ی خلیج عربی بودند

رسول جعفریان، استاد تاریخ دانشگاه تهران طی سخنانی در این مراسم اظهار داشت: من دوستی داشتم که برایم خیلی عزیز بود و به رحمت خدا رفت. روزی در منزلش بودم که به من گفت: پدرم رفیق باقر کاظمی (وزیرخارجه پهلوی اول و دوم در چند کابینه و عضو جبهه ملی) بود. او عبایی را که از یک شیخ بحرینی گرفته بود، به پدرم داد. پدر دوست من فرد متدینی بود که او را دورا دور می‌شناختم. دوستم گفت حالا عبا به من رسیده و من می‌خواهم عبا را به شما بدهم. دوستم عبا را آورد و من فکر کردم. چه زمانی عبا را به پدر دوستم داده بود؟ به نظرم باید قبل از سال ۱۳۳۲ بوده باشد، چون باقر کاظمی در آن موقع آخرین سمت سیاسی را داشت. شاید در دوره رضاشاه و شاید در دهه ۱۳۲۰.

استاد تاریخ دانشگاه تهران عنوان کرد: وقتی عبا را برانداز کردم، پارچه‌ی قشنگ و لطیفی داشت و دارای قیطون‌هایی طلایی، مانند آنچه در عبای شیوخ عرب دیده‌اید. در پشت عبا نوشته شده بود که انتاج شرکت حاج علی بن احمد بوکنعان و اولاد. بالای آن نوشته البحرین الخلیج العربی

رسول جعفریان گفت: این عبا نشان می‌دهد که عرب‌ها از سال‌ها قبل دنبال مسئله خلیج عربی بودند و پارچه‌ای که پشت عبا چسبیده بود تعبیر غلط، نادرست و ساختگی را داشت و با زمان جمال عبدالناصر خیلی فاصله دارد. لذا عرب‌ها از سالها قبل این فعالیت را شروع کرده بودند حتی قبل از تاسیس اتحادیه عرب و پیش از آن‌که جمال عبدالناصر آن تعبیر غلط را درباره خلیج‌فارس به کار ببرد. البته که عبدالناصر در این بازی افتاد و این اصطلاح را علنی کرد. فعلا این عبا دست من است. با یک سند تاریخی که هیچ جا هم نمی‌توان آن را درآورد. چه باید کرد؟ مثلا بروم و بگویم من عبایی دارم که پشت آن نوشته شده خلیج کذا! اگرچه نوشته‌ی ‌پشت عبا نشان می‌دهد که فعالیت‌ها درباره‌ی تغییر نام خلیج‌فارس به پیش از تاسیس اتحادیه عرب و سخنان جمال عبدالناصر برمی‌گردد.

غصه خوردن وثوقی از ضربه به وحدت ملی

حمید احمدی استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران‏ گفت: بیش از دو دهه است که با محمدباقر وثوقی آشنایی و ارتباط دارم و از فعالیت‌های پژوهشی او درباره‌ی لار و خلیج فارس اطلاع دارم و این آثار بسیار به لحاظ پژوهشی گران‌سنگ و مهم هستند.

او با اشاره به شحصیت ملی و میهنی وثوقی اظهار کرد: ما با هم درباره‌ی مسائل ملی، قومی و میهنی سخن می‌گوییم و درباره‌ی خرابکاری‌های داخلی علیه وحدت و تمامیت ارضی ایران، دسیسه‌های خارجی و بی‌خردی‌های تصمیم‌گیران داخلی و عوامل نفوذی برای درهم شکستن میراث ملی و فرهنگی‌مان غصه می‌خوریم. بارها با او مشورت کرده‌ایم که درباره‌ی فلان مسئله‌ی‌ قومی و ملی که به ایران ضربه می‌زند، چه باید بکنیم؟ او راهنمایی‌هایی می‌کرد که با توجه به آن سعی می‌کردیم فلان مسئله یا جریان را اصلاح کنیم.

این استاد علوم سیاسی بیان کرد: به یاد دارم در یک مسئله با هم بحث می‌کردیم؛ از حسن حبیبی یاد کرد که تا وقتی زنده بود در سیستم نفوذ داشت و در تلاش بود جلوی چنین خرابکارهایی را که بر اثر بی‌عقلی‌ها و نفوذ علیه وحدت ملی و فرهنگ و تمدن ما انجام می‌شد، بگیرد.

حمید احمدی با اشاره به پژوهش‌های ایران‌شناسی وثوقی در شرق گفت: او در این زمینه با آشنایی که با زبان چینی و کره‌ای دارد پژوهش‌هایی در شرق انجام داد و در همین رابطه به خاطر دارم یک مقاله نوشت که قرار بود به زبان انگلیسی منتشر شود که در آن بر این نظر بود؛ گنگ‌دژی که در شاهنامه آمده و سیاوش آن را در توران ساخته بود، در کره واقع شده است!

۲۵۹۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901273

دیگر خبرها

  • ظرفیت تولید نفت امارات بی‌سروصدا افزایش یافت
  • جنگنده‌های آمریکا از پایگاه امارات به قطر منتقل شدند
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟ 
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • ساخت تونل عمودی 1.5 برابر برج میلاد توسط ایرانی‌ها
  • دیدار رهبر اپوزیسیون اسرائیل با وزیر خارجه امارات
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می‌شود
  • معاون نیروی دریایی سپاه: مسکونی سازی برخی جزایر خلیج فارس با جدیت دنبال می شود
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت
  • رسول جعفریان: مبدع اصطلاح کذایی خلیج عربی جمال عبدالناصر نبود/ نوشته‌ی داخل عبای بحرینی برملا می‌کند