Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@05:07:44 GMT

جای خالی تبادل فرهنگی در جشنواره اقوام ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۱۲۳۸۶

جای خالی تبادل فرهنگی در جشنواره اقوام ایرانی

جشنواره اقوام ایرانی در حال حاضر در مجموعه کاسپین زنجان در حال اجرا است که رقص و پایکوبی جای خود را به تبادل فرهنگ اقوام داده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از موج رسا; جشنواره اقوام ایرانی با حضور استان های گیلان، مازندران، زنجان، البرز، گلستان، خراسان، تهران، مرکزی، همدان، خوزستان، آذربایجان غربی و شرقی، کرمان، شیراز و بوشهر از 6 مرداد ماه سال جاری در زنجان آغاز به کار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جشنواره اقوام ایرانی محصولات،سوغات و صنایع ‌دستی خود را با هدف معرفی فرهنگ قومیت‌ های مختلف ارائه می کنند.

جشنواره اقوام و فرهنگ ایرانی، سوغات و هدایا و صنایع دستی ایران همزمان با نمایشگاه گل و گیاه و ادوات باغبانی در فضای عمومی 9 هزار متر مربع برپا شده و 3 هزار و 500 متر مربع فضای غرفه‌سازی انجام شده است.

در مجموع 65 غرفه در نمایشگاه گل و گیاه و تجهیزات گلخانه‌ای و 160 غرفه در نمایشگاه اقوام و فرهنگ ایرانی حضور دارند.

یکی از برنامه‌ های جانبی این نمایشگاه برپایی جنگ شادی و اجرای موسیقی محلی اقوام مختلف ایرانی است که بیشتر به اجرای رقص و پایکوبی خلاصه می شود،اگر چه ایجاد شور و نشاط اجتماعی از اهداف مهم این جشنواره است اما به نظر می رسد مدیریتی در اجرای این برنامه وجود ندارد و بیشتر برنامه های آن به رقص و اجرای موسیقی پرداخته شده است.

یکی از حاضران در این نمایشگاه با بیان اینکه باید برای برگزاری چنین جشنواره هایی که قرار است فرهنگ یکدیگر را بشناسیم برنامه ریزی بیشتری انجام شود، گفت: جشنواره اقوام ایرانی باید محلی برای تبادل فرهنگ باشد.

سجاد مرادی ادامه داد: درست است رقص محلی یکی از ضرورت های انتقال فرهنگی است اما اقوام ایرانی بجز رقص دارای فرهنگ های بی بدیلی هستند که در این جشنواره از آنها چشم پوشی شده است.

وی ادبیات،آداب و رسوم اقوام ایرانی را برای ارائه در این نمایشگاه ضروری دانست و گفت: می توان از شاعران و دانشمندان مطرح اقوام برای ارائه مطلب در این جشنواره استفاده کرد.

بیشتر بخوانید

سومین جشنواره اقوام و فرهنگ ایرانی در زنجان آغاز به کار کرد استقبال اقوام ایرانی از بزرگترین فستیوال غذای کشور

یکی دیگر از شهروندان زنجانی نیز رقص را جز برنامه های همیشگی جشنواره اقوام ایرانی عنوان کرد و گفت: برگزار کنندگان باید طوری برنامه ریزی کنند تا بیشتر نمادهای فرهنگی ارائه شود.

وی ارائه صنایع دستی استان های مختلف را در این جشنواره خوب ارزیابی کرد و گفت: حضور زنجان در این دوره کمتر به چشم خورد.

مهرداد سلطانی با بیان اینکه جشنواره اقوام ایرانی باید متفاوت از جشنواره های دیگر برگزار شود، گفت: صرف اجرای برنامه های موسیقی نمی تواند فرهنگ و تمدن اقوام را منتقل کند.

آشنایی هر چه بیشتر مردم با سوغات و هدایای استان ‌های دیگر و آشنایی با سبک و نحوه زندگی اقوام مختلف ایران از اهداف مهم این جشنواره است که در اجرا دارای ضعف های بیشماری است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۱۲۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷ نقطه از گلستان میزبان برنامه‌های دویست و نود و یکمین سالروز تولد مختومقلی فراغی است

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان الهام متین گفت: از ۱۱ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه سال جاری در ۱۷ شهرستان و منطقه استان گلستان، ویژه دویست و نود و یکمین سالروز تولد مختومقلی فراغی، شاعر و عارف شهیر ایرانی ترکمن برنامه‌های متعدد و متنوعی پیش‌بینی و برنامه‌ریزی‌شده و در طبق یک جدول زمانی مشخص اجرا خواهند شد.

وی افزود: این برنامه‌ها با شعار «مختومقلی فراغی؛ همبستگی اجتماعی و هویت ایرانی اسلامی» و با تشکیل محفل شعر و سخنرانی با محوریت این شاعر شهیر در عصر ۱۱ اردیبهشت‌ماه در مجتمع فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بندرگز آغاز می‌شود.

متین ادامه داد: برنامه‌هایی نیز به میزبانی مجتمع‌های فرهنگی ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی به ترتیب در شهرستان‌های کردکوی، بندر ترکمن، علی‌آباد، آق‌قلا و گنبدکاووس از تاریخ ۱۲ تا ۲۵ اردیبهشت‌ماه با محوریت این شاعر ایرانی ترکمن برپا می‌شوند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، گفت: همچنین در تالار فخرالدین اسعد گرگانی، کتابخانه امام محمد غزالی، شهر تاتارعلیا، شهر فراغی، روستای گرکز، روستای قزلجه آق امام، شهر ینقاق، روستای حاجی قوشان، دانشگاه گنبد نیز برنامه‌هایی اجرا خواهند شد.

الهام متین، با اشاره به اینکه در تاریخ ۲۷ اردیبهشت‌ماه، برنامه متمرکزی در آق تقای مزار مختومقلی برپا می‌شود و پایان‌بخش مجموعه برنامه‌های نکوداشت است، درباره محتوای برنامه‌ها، گفت: نشست‌های آموزشی تبیینی، سخنرانی و شعرخوانی موضوعی و اجرای موسیقی سنتی با محتوای اشعار مختومقلی فراغی و نیز نمایش و سرود و تجلیل از مختومقلی شناسان ازجمله برنامه‌های پیش‌بینی‌شده است.

وی با اشاره به برپایی جلسات متعدد استانی و شهرستانی و ملی برای توجه ویژه به مختومقلی فراغی شاعر و عارف شهیر ایرانی ترکمن، گفت: مکاتبات اداری به انجمن مفاخر کشور به‌منظور ثبت تاریخ ولادت مختومقلی در تقویم ملی انجام‌شده است. همچنین مکاتباتی با بنیاد مفاخر ایران انجام‌شده و به دنبال آن هستیم که مختومقلی فراغی به‌عنوان ۲۷۴ مین چهره فاخر ایران اسلامی به ثبت برسد.

الهام متین ضمن دعوت از فرهیختگان و اهالی فرهنگ و شعر و ادب و عموم مردم به حضور و بهره‌مندی از برنامه‌ها، افزود: همچنین در گستره ملی در مهرماه سال جاری نیز برنامه‌ای پیش‌بینی‌شده است که متعاقباً جزئیات آن اعلام خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان در بخش پایانی سخنانش با تأکید بر اینکه برپایی چنین رویدادهایی نیازمند بازتاب رسانه‌ای ویژه و گسترده است، گفت: امیدوارم با طراحی سایت و سامانه‌ای برای تجمیع تمامی رویدادها و برنامه‌ها و اقداماتی که در سالیان گذشته تا به امروز انجام‌شده بتوانیم آرشیوی منسجم و قابل بهره‌برداری آیندگان تهیه کنیم.

وی ادامه داد: همچنین تا به امروز و به گواه برخی از صاحب‌نظران حدود ۴۰ عنوان کتاب درباره این شاعر شهیر قلمی و منتشر شده و لازم است در فضایی این‌چنینی با رعایت حقوق مؤلفین و ناشرانش تجمیع شده تا به سهولت در اختیار همگان قرار بگیرد.

دیگر خبرها

  • آریایی‌ها چه کسانی بودند؟/ نگاهی عمیق به مهاجرت آریایی‌ها به فلات ایران
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود
  • ۱۷ نقطه از گلستان میزبان برنامه‌های دویست و نود و یکمین سالروز تولد مختومقلی فراغی است
  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد