Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-03@07:41:42 GMT

رقص رازآلود چینی ها در زمین ایران

تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۱۷۳۱۶

رقص رازآلود چینی ها در زمین ایران

محمدصادق جنان صفت - رقص رازآلود و دهشتناک اژدها توسط چینی ها در دنیا مشهور شده است. رقصندگان مرموز چینی در زیر انبوهی از پارچه و رنگ و نقاب پنهان می شوند و در حالی که تماشاگران آنها را نمی شناسند، آنها تماشاگران را خوب می بینند. رهبران حزب کمونیست چین، در دنیای کسب و کار و تجارت همین رقص رمزآلود را به نمایش گذاشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساعت 24 -در حالی که رهبران حزب کمونیست چین با وسعت قابل اعتنای سرزمین و نیروی هراس آور حزب  سدی بلند کشیده اند تا گوشه و کنارهای پنهان اقتصاد این کشور دیده نشود، اما دنیا را زیر نظر دارند و هر واکنش آنها را با دقت بررسی می کنند.شوربختانه رهبران حزب کمونیست چین این رقص اژدها را در سرزمین ایران به خوبی اجرا کرده و رفتارشان به گونه ای بود تا رسم پسندیده مهمان دوستی و میهمان نوازی ایرانیان توسط رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران برای دقایقی کنار گذاشته شود و  محمد نهاوندیان، رییس وقت  اتاق بازرگانی ایران درسال 1388  چنین کرد. چینی ها کدام اقدام های غیرپسندیده درباره مناسبات با ایران را انجام داده اند که میزبان ایرانی با آنها تندی کرد؟واقعیت تلخ این است که چین از اضطرار و شرایط سخت جامعه ایرانی نهایت منفعت طلبی را انجام داده و رسم جوانمردی را نادیده گرفته است. وقتی ایران در تجارت خارجی و در بازارهای جهانی مالی با تنگنای تحریم غرب، به ویژه آمریکا مواجه شد، چشم امیدش به رهبران حزب کمونیست چین بود که در برابر این تحریم ایستادگی و نوعی تسامح را برای بازرگانان ایرانی فراهم کند که این اتفاق نیفتاد و موجب خشم رییس اتاق بازرگانان و صنعتگران ایران شد. چینی ها در حالی ادعای دوستی با ایران را در بوق می کنند که همراه با سایر کشورهای دارنده حق وتو، با تحریم های ایران موافقت کردند.رهبران چینی در حالی که وعده سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران را فریاد می کنند و در عمل کار چندانی انجام نمی دهند، راه خود را به سوی عراق کج کرده اند.

رهبران چین در حالی ادعای دوستی با ایران را با صدای بلند می گویند که سرمایه گذاری قابل توجهی در صنعت مس آفریقا انجام داده اند و در ورود به این میدان در ایران وقت تلف می کنند. این اقدام های چین در زمانی انجام می شود که بازارهای پوشاک، پارچه، کیف، کفش، ابزار وآلات فنی و... تولید شده در این کشور آه از نهاد تولیدکنندگان ایرانی بر آورده است.مدیران و مسوولان اتاق بازرگانی ایران در برابر چنین رفتاری حق دارند که از چینی ها گلایه کنند.رهبران حزب کمونیست چین بدانند که چرخ روزگار همواره مطابق میل آنها نمی چرخد و دیر یا زود شرایط مناسبات ایران با غرب با تحول مواجه خواهد شد و شهروندان ایرانی داوری خوبی درباره آنها نخواهند کرد. ممکن است گفته شود که چینی ها با تولید و عرضه کالای ارزان قیمت به بازار ایران، حتی به شهروندان ایرانی خدمت می کنند، اما واقعیت این نیست؛ چینی ها از مدارای جهانی با خود بهره برداری کرده و با تثبیت نرخ یوان و از طرف دیگر با ارزان نگه داشتن نرخ مزد کارگران و البته دامپینگ غیرمحسوس، توانسته اند در بازارهایی مثل ایران کامیاب شوند و این جاودانه نیست. مسوولان اتاق مشترک ایران و چین هرچند یک بار به دفاع از چین می پردازند و بازرگانان ایرانی را عامل ورود کالاهای بنجل چینی می دانند و با این حرف های خود موجب دلگرمی چینی ها می شوند. به نظر می رسد ایران می تواند با افزایش نرخ تعرفه بر روی کالاهای چینی جبران مافات کند و رفتارهای دوگانه چینی ها را تا اندازه ای تعدیل کند. رقص اژدهای رازآلود چین نمی تواند برای همیشه ادامه یابد.

*این نوشته بازنشر سرمقاله روزنامه دنیای اقتصاد در23 اردیبهشت 1388 است. با سپری شدن 11سال از نوشته حاضر وبا توجه به اینکه خبر سرمایه گذاری احتمالی 400 میلیارددلاری حزب کمونیست چین درایران به طوررسمی تکذیب نشده است خواندن آن خالی از فایده نیست.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۷۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند

رایزن بازرگانی ایران در چین با بیان اینکه چینی‌ها به دنبال کالاهای با کیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود، گفت: عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

به گزارش ایسنا، حمید عادلی، رایزن بازرگانی ایران در چین، در همایش معرفی فرصت‌های حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: باید موقعیت بازار چین را بشناسیم، کالاهای مورد نیاز چینی‌ها را بررسی کنیم و بعد به صادرات کالاها کنیم. چینی‌ها به دنبال کالاهای با کیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود.

رایزن بازرگانی ایران در چین با اشاره به اینکه چین در ۴۰ سال گذشته تولید ناخالص داخلی خود را ۳۶ برابر افزایش داده، گفت: چینی‌ها با سیاست درهای باز، به رشد خوبی در تجارت رسیده‌اند؛ به طوری که چین در ۲۰۲۳ رتبه اول صادرات جهان و رتبه پنجم خدمات را کسب کرده است.

به گفته وی روسیه و چین رکورد ۲۴۰ میلیارد دلار در کل تجارت را داشته‌اند. عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

عادلی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی ایران سال گذشته ۴۹ میلیارد دلار بوده که ۱۴ میلیارد دلار صادرات به چین انجام شده و ۱۸ میلیارد دلار هم واردات از این کشور بوده، تصریح کرد: چین اولین کشور مقصد صادراتی ایران و رتبه بعد صادرات کشورما عراق است. چین یک بازار واحد و یکپارچه نیست و مجموعه‌ای از بازارهای برای با ویژگی‌های جمعیتی مختلف است.

در ادامه این نشست نادر رشیدی، مدیر امور نمایشگاه‌های خارجی نمایشگاه بین المللی تهران، اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی واردات چین ۵ تا ۱۰ نوامبر  (۱۵ تا ۲۰ آبان) برگزار می‌شود که شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه حضور پیدا می کنند. از سال ۲۰۱۸ به دستور رئیس جمهور وقت چین هر ساله در آبان‌ماه در شانگهای برگزار می‌شود. دفاتر بین المللی و نمایندگی‌هایی در شانگهای چین قرار دارد و هدف از نمایشگاه واردات چین حمایت از تجارت آزاد و توسعه صادرات و واردات است.

وی با بیان اینکه در دوره سال گذشته این نمایشگاه، ۳۰ شرکت ایرانی در بخش تجاری و ملی در نمایشگاه واردات چین شرکت کردند. چینی‌ها به دنبال ارتباط با ایران و کشورهای دیگر هستند. باید از ظرفیت‌های صادراتی به چین استفاده کنیم و از این طریق بازارهای صادراتی را در گروه کالاهای مختلف عرضه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • بمب افکن H6K نیروی هوایی چین، دوربردترین سکوی چینی‌ها برای پرتاب هر سلاح برد بلندی است (فیلم)
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • ۳ فضانورد چینی به زمین بازگشتند
  • گفتگوی رهبران قطر و مصر پیرامون شرایط غزه
  • فرآیند پرورش میلیون‌ها کبوتر گوشتی توسط چینی‌ها (فیلم)