Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس بنیاد ایران‌شناسی در بزرگداشت مولانا به مراسم‌هایی اشاره کرد که برای معرفی مولانا مراسم رقص و آواز برگزار می‌کنند و ضمن گلایه از آنها گفت: نباید برای معرفی مولوی بساط رقص فراهم کرد چرا که مولوی در مثنوی است نه در سماع.

به گزارش مشرق، مراسم بزرگداشت مولانا صبح امروز در بنیاد ایران شناسی با حضور آیت الله سیدمحمد خامنه‌ای رئیس بنیاد ایران شناسی و غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان ادب و شعر فارسی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش ، آیت الله خامنه‌ای رئیس بنیاد ایران‌شناسی طی سخنانی اظهار داشت: بزرگان هر کشور و کانون‌های فرهنگی و معرفتی هر ملت سرمایه بزرگ آنها هستند و مردم نباید آنها را از دست بدهند. باید تقصیری بر اقوال و افکار آنها داشته باشیم تا این شناخت به رشد و انسانیت انسان‌ها کمک کند چه در سطح ملی چه در سطح بین‌المللی نباید اجازه دهیم بزرگان ما فراموش شوند.

بیشتر بخوانید: آیا فیلمنامه مولانا سرقت شده است؟ تکیه کلام حافظ، سعدی و فردوسی چه بوده است؟

به گفته رئیس بنیاد ایران‌شناسی سرمایه‌های گران‌قیمتی که تاریخ آنها را فراموش نخواهد کرد اما در روزگار کنونی عده‌ای قصد دارند بزرگان ما را به سرقت ببرند و متأسفانه ما ناظریم و گاهی واکنش‌هایی صورت می‌گیرد. در حالی که ملت‌هایی که پیشینه‌های ایران، رشد و عظمت فکری ایران را نداشتند قصد دارند شخصیت‌های ایرانی را به نام خود کنند. از این رو ابن سینا و فارابی را ترک می‌نامند و مولوی را رومی. در حالی که باید مولوی را خراسانی نامید اما شاهدیم به علت چند سال اقامت این شاعر در سرزمین رم شرقی او را رومی می‌خوانند. در حالی که این‌گونه نبوده است.

آیت اللهخامنه‌ای ضمن اشاره به برگزاری بزرگداشت‌هایی برای معرفی شخصیت‌های ایرانی اظهار داشت: ما گاهی به حدی در شناساندن و بزرگداشت بزرگان و مفاخرمان کوتاهی می‌کنیم که آنها از دست می‌روند و گاهی شاهدیم ملت‌ها و زبان‌های دیگر آنها را مالک می‌شوند.

وی مولوی، عطار، سنایی را پیغمبران متخصص در آشنایی و تألیف معارف معرفی کرد و گفت: معارف به گونه‌ای رمزآمیز هستند از این رو بیان‌شان برای عامه مردم ممکن نیست. در حالی که ما معادن معارف بسیاری داریم اما افرادی که بتوانند این معارف را رقیق و به زبان شعر در بیاورند بسیار نیستند.  مولوی یکی از افرادی است که با ابزار شعر و الفاظ زیبای فارسی توانست این مضامین را به بشر منتقل کند. کتاب او اولین کتاب به لحاظ وسعت نشر در دنیاست.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه معارف روز به روز جوانتر شده و دستگیر است می‌تواند انسان را به سعادت برساند، گفت: وقتی صحبت از مولوی به میان می‌آید بحث اینکه او اهل کجاست و اینکه او ایرانی است، مطرح می‌شود. بلخ در دوران گذشته یکی از شهرهای ایران بود و از زمان ساسانیان منطقه‌ای به نام صوفیه نام داشت که در قلمروی ایران بود. و شخصیت‌هایی چون فارابی، ابن‌سینا ایرانی هستند چون زبان‌شان فارسی بود. کتاب مولانا تمام مثنوی فارسی است بنابراین مسائل سیاسی نباید به میان بیاید.

رئیس بنیاد ایران شناسی با بیان اینکه نباید برای معرفی مولوی بساط رقص فراهم کرد چرا که مولوی در مثنوی است، گفت: مولوی در مثنوی است نه در سماع متأسفانه چند سال قبل در یکی از دولت‌ها برای مولوی بزرگداشتی برگزار شد و در آن مراسم چند سخنران، سخنان بی‌ربطی انجام دادند. فردی به نی‌زنی مشغول شد و رئیس‌جمهور وقت آن فرد را در آغوش گرفت. وقتی مجلس را دیدم متوجه شدم در حال تلف کردن وقتم هستم. جلسه را ترک کردم. نباید مولوی را اینگونه معرفی کرد.

آیت الله خامنه‌ای با اشاره به ایرانی بودن مولوی ابراز داشت: محمدبن محمدبن حسین نام مولوی است. تنها شیعیان هستند که نام حسین را برمی‌گزینند. اصلاً نیاز به اثبات کردن او به شیوه ایرانی نیست. مولوی دو شخصیت دارد. او ایرانی است و به لحاظ شخصیت معرفتی متعلق به هیچ جامعه‌ای نیست و به بشر تعلق دارد. هیچ‌گاه نباید مولوی و ابن سینا را در قفس کوچک مرز حبس کرد. ما افتخار می‌کنیم او ایرانی است و در ایران چنین درخت تناوری وجود دارد که ثمرات آن همه عالم را بهره‌مند کرده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اخبار خودرو تحولات عراق تحولات یمن مولوی خامنه ای مولانا کتاب آیت الله خامنه ای آیت الله سید محمد خامنه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۶۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جدید اداره امور شعب استان گلستان معرفی شد

امتداد- طی مراسمی با حضور اعضای هیات عامل، معاونان، مدیران ارشد بانک ملی ایران، مقامات و مسئولان استانی و کارکنان ستادی اداره امور شعب استان گلستان، آیین تکریم و معارفه سیدحسین حسینی قمی نژاد رئیس جدید اداره امور شعب گلستان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، در این جلسه حسن مونسان عضو هیات عامل و معاون امور شعب بانک ملی ایران با اشاره به شکل گیری بانک ملی به عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور بر اساس عزم و اراده مردم و ایفای نقش چشمگیر در توسعه اقتصادی کشور و مشارکت در اجرای طرح های کلان زیربنایی و روبنایی کشور، بر استمرار بیش از پیش این نقش آفرینی و همراهی با سیاست های پولی و اقتصادی حاکمیت و دولت با لحاظ نمودن و رعایت اصول و منطق بانکداری تاکید کرد.

وی گفت: در سال گذشته همسو با ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی از سوی بانک ملی ایران و تحقق ۱۲۵ درصدی در انجام تکالیف دولتی و حاکمیتی ، تکمیل هزاران واحد نیمه تمام صنعتی ، ارتقاء بخش بانکداری بین الملل ، توسعه و ایجاد واحدهای صرافی ملی در ۱۲ استان کشور ، با اجرای طرح عیار ملی و پایش و نظارت مستمر آن در سطوح مختلف بانک با همت و تلاش همکاران موفق به کسب جایگاه نخست منابع در شبکه بانکی کشور شده ایم. 

در پایان این سفر مدیران ارشد بانک  از شعب نوکنده و گزبندرگز استان گلستان بازدید و با همکاران دیدار و گفت و گو کردند.

معاون امور شعب بانک ملی ایران با اشاره به ظرفیت و توانمندی بالقوه استان گلستان در بخش کشاورزی و صنعت افزود : بانک ملی ایران بر اساس آمایش و ظرفیت سنجی منطقه ای ، حمایت از واحدهای تولیدی اشتغالزا با اولویت طرح های دانش بنیان ، صادرات محور  و همچنین تامین نیازهای اساسی مردم از طریق توجه ویژه به بخش کشاورزی به عنوان محور توسعه استان و صنایع تبدیلی مرتبط با این بخش را در دستور کار خود دارد.

در ادامه این مراسم حسن کاظمی عضو هیات عامل بانک ملی ایران با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ از سوی مقام معظم رهبری (مدظله) تحت عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم ، از عزم جدی ، هدف گذاری و برنامه ریزی بانک ملی ایران جهت تحقق منویات معظم له جهت نیل به رشد و توسعه اقتصادی مطلوب خبر داد.

معاون منابع انسانی بانک ضمن یادآوری رسالت وجودی بانک ملی ایران به عنوان یک بانک ملی و مردمی در حمایت از رونق اقتصادی ، تولید، اشتغال و معیشت مردم به عنوان اولویت های یک دهه اخیر کشور و نیز تعامل مناسب و بالای این بانک با مدیران دستگاه های اجرایی و دیگر مسئولان استانی بویژه بخش خصوصی و بنگاه های اقتصادی در استان ، بر ضرورت توجه به استفاده حداکثری از ظرفیت نیروهای کارآمد و کارکنان ساعی و توانمند به عنوان سرمایه های داخلی و اصلی بانک تاکید و هم افزایی ، حمایت و تشریک مساعی همه مسئولان استانی در وصول مطالبات غیر جاری و بازگشت منابع به چرخه تولید و اشتغال را خواستار شد.

در بخش دیگری از این مراسم حاجی گلدی کُر معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری گلستان با اشاره به محرومیت استان گلستان به رغم برخورداری از مواهب طبیعی و خدادادی و داشتن ظرفیت‌های ممتاز، بر لزوم اجرای آمایش منطقه ای و تقویت مزیت های برتر استان تاکید کرد.

وی همچنین از تعامل و همکاری چشمگیر و مثال زدنی بانک ملی با مسئولین اجرایی و اقتصادی استان در حمایت از واحدهای تولیدی و ایفای نقش فعال در بخش های مختلف اقتصادی تشکر و قدردانی کرد.

گفتنی است در بخشی از این مراسم حسین قدیر رئیس سابق اداره امورشعب استان گلستان گزارشی از وضعیت عملکردی این اداره در دو بخش پرداخت تسهیلات تکلیفی و مسئولیت های اجتماعی ارائه کرد.

لازم به ذکر است، در پایان این مراسم حسن مونسان عضو هیات عامل و معاون امور شعب بانک ملی ایران با قدردانی از زحمات و تلاش رئیس سابق اداره امورشعب استان گلستان، حکم رئیس جدید این اداره را به سیدحسین حسینی قمی نژاد، اعطاء کرد.

رئیس اداره امورشعب استان گلستان با قدردانی از حسن اعتماد مدیرعامل و مدیران ارشد بانک ملی ایران با بیان برنامه های خود ، بر لزوم رعایت چهار اصل حق و عدالت ، صداقت ، مدیریت مشارکتی و رضایت مندی عمومی تاکید و اظهار امیدواری کرد با همکاری ، همسویی و مسئولیت پذیری تمامی کارکنان ، همسو با ارائه خدمات به هم استانی های عزیز در بخش های مختلف و همراهی با سیاست های اقتصادی و بانکی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ، گام های بلندی را جهت نیل به اهداف تعیین شده از سوی سازمان ، برداریم. 

در پایان این سفر مدیران ارشد بانک از شعب نوکنده و گزبندرگز استان گلستان بازدید و با همکاران این شعب دیدار و گفت و گو کردند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • رهبر انقلاب در حاشیه نامه یکی از مسوولان امور قرآنی چه نوشتند؟
  • تأکید رهبر انقلاب بر فهم معانی کلام خداوند در کارهای قرآنی
  • کاشت بیش از ۳ هزار درختچه در بلوار آیت الله خامنه‌ای قزوین
  • تبیین سرفصل‌های آموزش و پرورش تراز انقلاب/معلمان امیدآفرینی کنند
  • طالبان خواستار افزایش همکاری‌های تجاری با ازبکستان شد
  • نگاه قرآنی و تفسیری رهبر معظم انقلاب با سخن و کلام ایشان عجین است
  • دانش‌آموزان باید بدانند چرا ایران حاضر به ایجاد روابط با برخی کشورها و دولت‌ها نیست
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • معلمان با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند
  • رئیس جدید اداره امور شعب استان گلستان معرفی شد