Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@13:01:00 GMT

رقص شمشیر ایرانی در اتاق تاریک برجام

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۳۷۰۶۹

عده‌ای از کارشناسان و مقامات مسئول علت عقب نشینی غربی‌ها را مقاومت ایران و تعلیق برخی تعهدات برجامی دانستند در واقع گام رو به جلوی ایران برای احقاق حق خود موجب عقب نشینی غربی‌ها از موضع خود شده‌است. خبرگزاری میزان - شبکه «الجزیره»، روز پنجشنبه، اعلام کرد، کشور‌های اروپایی پیش‌نویس طرحی برای محکوم کردن ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را پس گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از انتشار این خبر «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در نشستی خبری تصریح کرد عقب‌نشینی کشور‌های اروپایی از صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با «حمایت کامل» واشنگتن صورت گرفته‌ است.   این در حالی است که پیش از این به دلیل تعلیق برخی تعهدات برجامی از سوی ایران خبرگزاری رویترز، گزارش داده بود علیرغم هشدار‌های ایران و روسیه، تروئیکای اروپایی به دنبال تصویب قطعنامه در شورای حکام آژانس انرژی اتمی علیه ایران هستند و در عین حال خبرگزاری فرانسه هم نوشت این قطعنامه که مورد حمایت آمریکا نیز هست، احتمالا روز جمعه ۱۵ اسفند ماه به رأی گذاشته شود.   اما این سوال شکل می‌گیرد که چرا غربی‌ها از این اقدام خود عقب نشینی کردند؟ در این میان عده‌ای از کارشناسان و مقامات مسئول در پاسخ به این سوال علت عقب نشینی غربی‌ها را مقاومت ایران و تعلیق برخی تعهدات برجامی دانستند در واقع گام رو به جلوی ایران برای احقاق حق خود موجب عقب نشینی غربی‌ها از موضع خود شده‌است.

اما شاید بتوان این جمله رومی‌های باستان را برای پاسخ به این سؤال به عاریت گرفت که می‌گویند: «تا وقتی شمشیری که با مو بالای سرت آویزان شده را نبینی احساس نا‌امنی نخواهی کرد، اما به محض اینکه شمشیر را ببینی ناامنی و ترس بر تو چیره خواهد شد» به نظر می‌رسد غربی‌ها این شمشیر با مو بسته شده را دیده‌اند. توصیه رهبر حکیم انقلاب برای غنی سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد در صورت لزوم و نیاز و تصویب مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان از طریق اوراق به وزارت دفاع برای پیشبرد طرح‌های راهبردی و دفاعی از جمله ماهواره‌بر‌ها و پیشران هسته‌ای از سوی مجلس شورای اسلامی، نشان داد که ایران تصمیم قطعی برای حفظ منافع و امنیت ملی خود را اتخاذ کرده‌است و حتی از خروج از برجام نیز ابائی ندارد و ممکن است با ادامه این روند دوباره کابوس ایران هسته‌ای خواب دانوب نشینان را برهم بزند. در واقع عقب نشینی غرب ناشی از احساس نا امنی نسبت به اقدامات بیشتر ایران است.

مورد بعدی مربوط به شکل گیری ابهام اسراتژیک در برنامه هسته‌ای ایران است. در این مورد می‌توان گفت معمولا دولت‌ها با هدف ایجاد اشتباه در محاسبات طرف مقابل به خصوص دشمن تلاش می‌کنند در بسیاری از حوزه‌های راهبردی مانند دست یابی به یک فناوری خاص و یا یک سلاح پیشرفته ابهاماتی را ایجاد کنند و طرف مقابل در گنگی نسبت به موضوع مورد نظر قرار بگیرد، هرچند امروزه در پیش گرفتن چنین راهبردی تا حدود سخت شده، اما همچنان کارایی خود را دارد.   در مقابل نیز دولت‌ها تا جایی که می‌توانند تلاش دارند از ورود آنومالی‌های اطلاعاتی در تصمیم گیری‌های راهبردی جلوگیری کنند، زیرا هرگونه اشتباه در تصمیمات استراتژیک موجب به خطر افتادن منافع و امنیت ملی یک موجودیت سیاسی می‌شود. در این میان عدم دسترسی آژانس به اطلاعات سایت‌های هسته‌ای و کاهش نظارت‌های برجامی و پروتکل الحاقی موجب شد اروپایی‌ها سراسیمه از این موضوع در گام اول قطعنامه پیشنهادی خود را پس بگیرند و در گام بعدی چشم آبی ایرلندی راهی ایران کردند تا تهران را از ادامه این راه باز دارد.   در واقع موقعیت غربی‌ها اکنون مانند کسی است که تا چند روز پیش در اتاق تاریک چراغی روشن بود می‌توانست اطراف خود را حتی با نور کم ببیند، اما حالا این نور کم از بین رفته و نمی‌داند در این اتاق چه اتفاقی رخ خواهد داد و شمشیر کی و چه زمانی سقوط خواهد کرد!   انتهای پیام/ برچسب ها: ایران هسته ای سورای حکام

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ایران هسته ای عقب نشینی غربی ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۳۷۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهان احتمالا با ذراتی پر شده که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند

آیا ممکن است کیهان تحت غلبه‌ی ذراتی قرار داشته باشد که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند؟ دو فیزیکدان کشف کرده‌اند که این مدل از جهان به شکل شگفت‌انگیزی با مشاهدات سازگار است.

به گزارش زومیت، فیزیکدان‌ها در پژوهشی جدید که هنوز داوری نشده است، نشان دادند که جهان ما تحت تسلط ذراتی فرضی به نام تاکیون‌ها قرار دارد که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند. بااین‌حال، تاکیون‌ها تقریبا به‌طور قطع وجود ندارند؛ زیرا حرکت سریع‌تر از نور هر آنچه را که درباره‌ی جریان علت و معلولی از گذشته تا آینده می‌دانیم، نقض می‌کند؛ اما این ذره‌های فرضی هنوز برای فیزیک‌دان‌ها جذابیت دارند، زیرا احتمال کمی وجود دارد که حتی پذیرفته‌شده‌ترین تصورات ما مانند علیت اشتباه باشند.

به باور پژوهشگرها تاکیون‌ها می‌توانند هویت واقعی ماده تاریک باشند. ماده تاریک شکل اسرارآمیزی از ماده است که بیشترین بخش از جرم کهکشان‌های جهان را تشکیل می‌دهد و نسبت آن به ماده‌ی عادی ۵ به ۱ است.

ستاره‌شناس‌ها و فیزیکدان‌ها در حال حاضر از ماهیت ماده تاریک چیزی نمی‌دانند، بنابراین باید تمام فرضیه‌های احتمالی را در نظر بگیرند؛ زیرا گاهی یک ایده‌ی بسیار دور از واقعیت می‌تواند صحیح باشد یا حتی اگر اشتباه باشد می‌تواند به درک بهتر مسیر کمک کند.

ابرنواختر نوع Ia در کهکشان M82 از نگاه تلسکوپ فضایی هابل. این انفجارها به ستاره‌شناس‌ها امکان تخمین سرعت انبساط جهان را می‌دهند.

بر اساس محاسبات پژوهشگرها، جهان در حال انبساط مملو از تاکیون‌ها می‌تواند در ابتدا به کندشدن انبساط و سپس افزایش سرعت انبساط منجر شود. جهان ما در حال حاضر در مرحله‌ی افزایش سرعت انبساط قرار دارد که حاصل پدیده‌ای موسوم به انرژی تاریک است، بنابراین مدل کیهانی تاکیون می‌تواند انرژی و ماده تاریک را همزمان توضیح دهد.

فیزیکدان‌ها برای آزمایش فرضیه‌‌شان مدل خود را روی رصدهای ابرنواخترهای نوع Ia اعمال کردند. این ابرنواخترها نوعی انفجار ستاره‌ای هستند که به کیهان‌شناسان امکان بررسی رابطه‌ی بین فاصله و سرعت انبساط جهان را می‌دهند. ستاره‌شناس‌ها از طریق این نوع ابرنواختر در اواخر دهه‌ی ۱۹۹۰ میلادی متوجه شدند سرعت انبساط جهان در حال افزایش است.

فیزیک‌دان‌ها دریافتند که مدل کیهانی تاکیون به اندازه‌ی مدل کیهانی استاندارد ماده و انرژی تاریک در توضیح داده‌های ابرنواختر عملکرد خوبی دارد. این یافته با توجه به غیرمعمول بودن این فرضیه یک شگفتی به شمار می‌رود.

با این‌حال، این تازه ابتدای راه است. ما اکنون به مجموعه‌ای غنی از داده‌ها درباره‌ی جهان در مقیاس بزرگ، تابش پس‌زمینه کیهانی (پرتوهای باقی‌مانده از بیگ‌بنگ) و آرایش کهکشان‌ها در بزرگ‌ترین مقیاس‌ها دسترسی داریم. گام بعدی ادامه‌ی آزمایش فرضیه در برابر رصدهای بیشتر است.

البته با توجه به ماهیت غیرمحتمل تاکیون‌ها بعید است مدل کیهانی تاکیون بتواند آزمایش‌های تجربی سخت‌گیرانه را پشت سر بگذارد؛ اما ادامه‌ی مسیرهای جدید و حتی غیرعادی در کیهان‌شناسی حائز اهمیت است، چرا که ما هرگز نمی‌دانیم ممکن است در این راه به چه کشف شگفت‌انگیزی برسیم.

دانشمندان از ۵۰ سال پیش در جستجوی ماده‌ تاریک بوده‌اند و ۲۵ سال است که تلاش می‌کنند به ماهیت انرژی تاریک پی ببرند. اما هیچ‌کدام از این تلاش‌ها نتیجه‌ی جامعی به دنبال نداشته است. راه‌حل این معماها ممکن است از مسیرهای غیرمنتظره به دست بیاید.

یافته‌های پژوهش ماه مارس در پایگاه پیش‌انتشار آرکایو منتشر شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • بانوان ایرانی بر فرضیه‌های غربی خط بطلان کشیدند
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • سمت پنهان و تاریک ماه از منظر فضاپیمای چینی (عکس)
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • جهان احتمالا با ذراتی پر شده که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند
  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»
  • لزوم جذب سرمایه گذار برای اجرای طرح‌های راه وشهرسازی آذربایجان غربی